Valborgsmässoafton

Denna veckan har sprungit iväg, har inte gjort mer än jobbat & slappat, eftersom det har varit så underbart väder hela veckan. I Måndags gjorde jag lite ärenden och det känns skönt att ha fixat några av alla de där tusen sakerna som jag ska göra. Man får passa på att göra allt de där, de dagar man slutar tidigt. Min sambos syster fyllde år i Måndags så jag gav henne födelsedagspresenter och umgicks lite :). Pratade med min syo i tisdags och eftersom hon hjälpte mig med ideér och råd inför högskolevalet och ansökningarna, så visade det sig att hon hjälpt mig med att söka en del utbildningar, där man måste ha läst på Högskolan någon form av kurs för att komma in, så det känns lite tråkigt. Här ber man om råd och hjälp av en syokonsulent och så har den missat lite viktig information, så det känns inte så kul, men jag hoppas ändå, även om det är många som söker, att jag kommer in någonstans. Igår kom min sambo hem redan vid 19.00, eftersom han skulle sälja sin bil och den blev såld, skönt :)... Har har nämligen köpt EN BIL TILL. Idag efter jobbet blir det, dusch & KALLA CIDER för min del. Min sambo jobbar kväll, så jag får väl se vad kvällen har att bjuda på ;) Ha en trevlig Valborg... Xoxo!



Sick

Då är det Söndag igen, men det gör inte mig så mycket eftersom vädret är så underbart bra! Jag blir så otroligt glad av detta väder. Min helg har varit ganska lugn, eftersom jag inte har varit helt frisk. Det började i torsdags att jag fick väldigt ont i halsen och kallsvettades, men jag hade ingen feber. i Fredags mådde jag ungefär samma och jag hade fortfarande ingen feber och klarade av dagen som tur var, jobbade fram tills 17.00 men det gick :). Man ligger inte hemma frivilligt, när halva ens lön försvinner när man är hemma en dag från jobbet haha :P Igår var vi på 2 års kalas och jag mådde bättre, det var trevligt med lite nya ansikten och en massa gott att äta, sen blev det grilling på kvällen :). När vi kom hem kollade jag om jag hade feber men nej, fortfarande ingen feber, så jag gick och la mig runt 21.30, var helt slut. Sov fram tills klockan 09.30 idag, så nu är jag pigg som en lärka :) Kan vara så att jag var lite uttorkad och behövde lite mer sömn :P Man måste helt enkelt lyssna på sin kropp när den säger ifrån. Idag, lugn, varm, skön söndag :), inhandla lite mat eftersom det blir Tacos för vår del ikväll, annars blir det bara en helt vanlig söndag :) XOXO Lisa! 



Give me summertime!

Jag vet att jag inte är så duktigt på att skriva blogg, men jag försöker så ofta jag kan :) Denna veckan har jag mest tagit vara på det underbara vädret :). I måndags blev det en heldag på jobbet, jobbade 08.00 - 17.00 och 17.00 - 19.30 hade vi möte och sedan 30 minuters körning hem också, gissa om jag var slut i hvudet. I tisdags körde jag in min präla för att fixa ett stenskott som jag hade i framrutan helt GRATIS, sånt gillar jag :) så nu är det gjort. Igår träffade jag Frida och vi hade det trevligt ute i det sköna vädret. Ringde även till a-kassan och de är verkligen helt förvirrade. Jag anmälde mig i början av året och det visade sig att de inte hade dragit några pengar på min lön efter alla de här månaderna, så jag ringde igår och fick beskedet att jag INTE var medlem, och det lät väldigt konstigt eftersom jag hade fått hem alla papper och fixat det jag skulle fixa och sedan skickat in dem igen. Efter några timmar ringde jag till själva a-kassa huset i Visby och då hittar de mitt brev där, de hade bara inte sett det, hur bra är det egentligen? så nu ligger man efter med ett par månader på grund av att de inte sett mitt brev, så de kunde kolla så allt stämde med papperna, sådant blir jag bara så arg på, eftersom jag trodde att JAG hade gjort av med papperna. Idag hoppas jag på ännu en UNDERBAR dag :) Jobbar 07.30 - 16.00, blir nog en lugn kväll får jag hoppas, eftersom jag inte känner mig helt ok, men jag har varken tid eller ork till att bli sjuk nu! Dagarna går så otroligt snabbt och tiden springer iväg, nu är det inte många veckor kvar på mitt vikariat, slutar där den 15 juni, så jag får väl se om jag får mer jobb sen eller om jag kommer in på högskolan som jag har sökt till. Det är verkligen inte det lättaste nu i de här tiderna. Nej nu får jag väl ta och göra vid mig innan jag beger mig till jobbet :)..... och du Emma... JAG SAKNAR DIG! Xoxo Lisa!



Och slutligen Söndag igen

Jag har verkligen haft en underbar helg, sällskapet har varit underbart och vädret ska vi inte tala om, allt har helt enkelt varit perfekt :) Igår, (lördag) gjorde jag mest bara lite nytta, städade, betalade räkningar handlade mat, och förberedde inför festandet på kvällen, det kändes otroligt bra när man gjort allt man hade planerat att göra. Jag förstår inte var dagarna tar vägen, vi är redan inne i april och snart är det 1 år sedan jag tog studenten, men gissa om jag vill tillbaka till studenten igen, det var verkligen ett minne för livet. Förresten soffan som vi var och kollade på i torsdags, den köpte vi :) är skit nöjd med den, det blev så otroligt bra. Lisa kunde minsann pruta ner lite :), det kommer bild när vi fixat allt klart i vardagsrummet. Natten till idag (söndag) åkte min älskade och REDAN efterlängtade Isabelle till Barcelona och ska vara där i 1 hel månad. Vid sådana tillfällen som detta, inser jag hur mycket jag verkligen ångrar mig att vi inte träffats på ett tag, jag menar, nu är vi inte ens i samma land på en hel månad. Jag älskar våra samtal, du gör mig så glad alltid. Fick ett vackert sms från Isabelle tidigt imorse och jag blev verkligen glad. Man mår verkligen som man förtjänar idag, men inte nog med det... Jag vaknade klockan 07.00 av att en bil stod och tutade som en galning.... som om det skulle göra saken bättre då?... räckte det inte med huvudvärken som jag har. När huvudvärken försvunnit blir det en skön dusch för min del, och sedan rensa rabbaterna. I eftermiddag kommer det någon som ska kolla på min sambos bil, så jag hoppas han får den såld, så han kan köpa den andra bilen som han går och tjatar om hela tiden :). Man känner verkligen att det är söndag idag, allt går så segt och jag känner mig också ganska seg. Ha en trevlig dag, Xoxo Lisa



Dålig start på helgen

Igår var en sådan dag då jag kände mig glad redan när jag vaknade, kan vara för att det var fredag och jag slutade jobba redan klockan 14.00, och det var underbart väder. Min morgon startade med att allt var som vanligt, jag var ute i god tid och jag kom iväg i tid. När jag hade kommit mellan Hanaskog och Knislinge började hela bilens högersida darra och jag antog att jag hade fått punktering, så det var bara till att rulla in på parkeringen som låg längs vägen, fan vad obehaglig känsla det var, speciellt när man inte varit med om det innan, så nu är det bara till att köpa nytt vinterdäck, även om man nu ska byta till sommardäck, men det är bra att ha det klart när vinterdäcken ska på igen. Jag kom dessutom försent till jobbet, jag bara HOPPADES på att min fredag skulle bli bättre än såhär, och det blev den också :). Efter jobbet körde jag och Frida in till stan, jag köpte födelsedagspresenter och lite alkohol, trevligt :). Igår kväll grillade vi och sedan var vi i stan och det var verkligen en trevlig fredag även om det var en jobbig start på helgen. Idag, Lördag... består av inhandling av mat och städning och ikväll blir det nog lite fest :) Hoppas ni får en trevlig lördag Xoxo Lisa




Min älskade pärla ;)

Behåll värmen

Denna vecka har bara rullat på och jag hade inte klarat mig utan detta UNDERBARA väder. Jag blir så lycklig av detta väder, ta mig till sommaren nu! I tisdags efter jobbet grillade vi och det var super gott :) Igår var det sista ansökningdagen till Högskolan, så jag får väl bara hålla tummarna på att jag kommer in. Känns som om ALLA söker in till Högskolan nu, bara för det är så dåligt med jobb, så jag får väl se hur det går.... Igårkväll lagade jag och Frida mat och vi var verkligen hel nyttiga :) Idag är det en lång jobbedag, jobba 08.00 - 17.00, därefter ska vi köra och kolla på en hörnsoffa, så vi får väl se hur det blir med det. Imorgon är det minsann FREDAG, gissa om jag har längtat :) Fan vad jag vill ha helg nu :).... Ha en super skön dag ute i solen, det ska i alla fall jag ha, XOXO Lisa :)




Frida & Lisa :)

Långledigt, det gillar jag!

Det har varit en händelsefull helg med en massa nya ansikten och underbart väder :)

I Fredags: Började vi med att renovera vårt vardagsrum. Han som skulle hjälpa oss med det kom klockan 07.00 och gissa om jag var trött, vi som var lediga och allt... men det var skönt att vi tog tag i detta nu. Det har klart varit svårt att vara utan tv hela helgen, men som tur var har vi en liten tv i sovrummet också, så helt utan har jag inte varit :).




Såhär såg det ut i fredags :)

I Lördags: Klockan 07.00 knackade på dörren idag igen, eftersom de skulle fortsätta med vardagsrummet. Min syster kom hem och hade lite saker till mig, som jag och min sambo hade bett henne att köpa. Mina föräldrar hade påskmiddag hemma och det var kanske inte så smart att jag körde hem där och träffade min syster, jag hade sparat mig till vår påsmiddag här hemma, men jag kunde inte motstå mamma och pappas påskmiddag, så jag var inte så hungrig när jag väl skulle ha vår påskmiddag. Därefter körde jag hem och förberedde inför vår påskmiddag, som vi skulle ha, vi bjöd hem han som hjälpte oss med vardagsrummet, han och hans familj så det var riktigt trevligt :). Min kväll bestod av fest och alkohol i stan, och där träffade jag på en massa nya människor, allting var riktigt bra hela kvällen förutom att jag upptäckte under kvällen att jag var rätt för att jag hade blivit utelåst och det hade jag blivit också, men jag lyckades ta mig in i alla fall, och tur var väl det.




Hela bufeén



Köttbullar & Jansson's



Kallrökt & Gravad lax



Här är tjejerna som är helt underbara, Sandra, Theres & Anna




Här är vi ;)


I Söndags: Sattes de sista tapeterna och det blev mycket bättre än vad jag trodde det skulle bli, jag är verkligen helnöjd med vardagsrummet. Lägger upp bild på det sen när vi ställt i ordning alla möbler där inne, vi har inte kommit så lång än. För min del blev det mest städning hela dagen, eftersom det var så smutsigt och stökigt, så jag ville bara börja städa och det gav verkligen resultat. Pratade med min älskade vän Emma igår om Högskolan, och på något sätt blir jag mer och mer sugen på att börja när jag pratar med henne om det, nu är jag verkligen riktigt taggad till att börja om jag kommer in, jag vet att jag fixar det, för det är detta jag vill, i alla fall i nuet :) TACK till alla er som gjorde min påskhelg helt jävla underbar :) Xoxo Lisa



;)

Easter

Denna veckan har rullat enormt snabbt :) Vi har mest fixat med vardagsrummet, rivit bort tapeter och flyttat på alla saker, det ska vara helt tomt imorgon, eftersom då börjar renoveringen :).... Så hur ska jag klara mig utan data och tv på hela helgen?, Det kommer inte bli lätt. Idag är det skärtorsdagen, ska fixa det sista på papperna inför Högskolan i Kristianstad, så jag kan lägga på dem idag, sen är det bara till att vänta och se om jag kommer in, jag känner att jag verkligen vill detta nu! Jobbar 08.00 - 17.00. Vi ska gå påskakärringar på jobbet till ålderdomshemmet idag, trevligt :). Där efter blir det till att ta en skön dusch och förbereda med vardagsrummet. Underbart att man är ledig imorgon & då har jag minsann fullt upp med allt möjligt hela dagen. GLAD PÅSK Xoxo Lisa




Good things

Min måndag var inte riktigt som den borde ha varit. Jag hade tandläkartid klockan 08.00 i stan, så därför tog jag ledigt på förmiddagen eftersom jag visste att detta skulle ta en stund att göra, dessutom har jag väntat på detta sen i oktober förra året. Har länge haft problem med denna tand. När jag kommer dit visar det sig att de bara gjorde en "koll" så jag var där i max 5 minuter, hur onödig bensin var inte detta.... inte nog med det, jag skulle köra till jobbet direkt efter att jag var klar och det tog en timme från tandläkaren dit... så detta kändes helt meningslöst.... Nu har jag beställt en annan tid men inte förrän i maj. Jag måste verkligen byta tandläkare, har aldrig gillat henne så jag förstår faktiskt inte varför jag går kvar, har gått där sen jag var liten. Igår efter jobbet, körde jag och handlade. När jag kom hämtade vi släp, eftersom vi har så mycket onödigt skit som ligger och skräpar ute i garaget. Det är även en massa grejer från de människorna som bodde här innan, som heöt enkelt lämnade kvar det, så nu åker det! De blir ett par rundor till tippen idag då.. men själv jobbar jag 08.30 - 17.00, så jag hinner inte hjälpa till så mycket... Det är så otroligt svårt att veta hur man ska göra med allting nu när man står på egna ben.. vad är egentligen rätt eller fel? Jag tycker inte att detta är lätt i alla fall....Åh snart helg igen, gissa om jag längtar ;) Antar att det blir en hel del tapetsering här hemma, god mat, någon fest i helgen och även en massa städning och tvättning :) Xoxo Lisa



Kanon helg

Oj vad tiden går snabbt, hinner knappt in och skriva här inne. I fredags blev det ingen romantisk middag som jag skrev i förra inlägget, och det blev heller ingen chokladmousse till efterrätt. Tanke på att när jag kom hem efter jobbet, var det fullt hus här hemma, så jag kände inte för att göra något mysigt till mig och min sambo då, så jag tänkte att jag gör det någon annan dag istället. Igår började min dag med att jag shoppade lite i stan, men bara sånt som jag behövde.. inväntar ju på GBG med syster i början av maj. När jag kom hem grillade vi och alla andra, och hade riktigt mysigt. Min kväll bestod av alkohol och fest hos Christian och det var mycket trevligt :). Idag, söndag... har jag mest städat, tvättat, diskat, tvättat och städat min bil och lagat en god middag, och faktiskt, så blev det chokladmousse till efterätt idag och det var gudomligt gott, det finns inget bättre än att äta någonting som man varit sugen på riktigt länge... :) Xoxo Lisa




Grillning på G hemma hos oss




Jag precis innan jag begav mig till Christians fest




Middagen jag lagade idag (söndag) det blev en gryta av något slag




Här är min chokladmousse som jag gjorde till efterrätt, lite likt orginalet faktiskt :)

Vårtecken

Jag känner mig så otroligt lycklig nu när det underbara vårvädret har kommit fram, det känns som om det faktiskt finns hopp om saker och ting. Just nu önskar jag bara att vädret håller i sig över helgen så man man njuta lite i helgen när man är ledig. Vår granne klippte även gräset igår och det luktade otroligt gott av nyklippt gräs, jag gillar det! Det har inte hänt speciellt mycket i veckan, jobbat och sedan slappat på kvällarna. Idag jobbar jag 08.00 - 16.30, därefter blir det en skön dusch och sedan får vi se vad som händer. ska försöka fixa lite med Högskole papperna i helgen också så jag får klart allt som har med det att göra. vi ska även fortsätta med vardagsrummet så det blir färdigt :) jag älskar tapeterna som vi ska ha i rummet :) detta kan nog bli riktigt bra! Har fortfarande inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra för middag ikväll, men jag står fortfarande fast vid att, till efterrätt blir det chokladmousse ;) Xoxo Lisa!



1 april

Jaha då är det ännu en ny månad och även en skämt dag :)... fattar inte att tiden går så otroligt snabbt. jobba 07.30 - 16.00. Ska köpa lite ingredienser idag tills på fredag på min rast, Lisa tänkte göra chokladmousse som efterrätt, har inte kommit på vad jag ska göra till middag ännu, men det kommer väl. Min kväll kommer bli lugn. Det är skönt att halva veckan snart har gått. Det bästa jag vet är naturligtvis FREDAGAR. Då ska jag snart skicka in alla papperna angående Högskolan i Kristianstad, så jag får väl se om jag kommer in där, eller på något av de andra ställena som jag sökt till. Nej, nu ska jag snart köra till jobbet... Xoxo Lisa!




RSS 2.0